Blimey!

Ännu en dag har passerat här i Sjulsmark, det har kommit snö idag också najs bajs. Vi har lagat en andra sats knäck då den tidigare nästan har tagit slut. Vi äter knäck som vildar. Dock så blev denna sats inte riktigt lika bra, den blev något lös men men(note to self: man måste verkligen låta knäcken bli 120 grader innan man försöker sig på något, helst ska man gå upp på de mytomspunna 130 grader så att knäcken blir riktigt hård)

Gav mig även på ett försöka att göra julkola men samma sak där den fick inte den konsistens som jag ville, jag tror det beror på att det blev lite stress här hemma i sjulsmark då ja mycket skulle hända på samma gång, ni vet hönsen skulle få mat, schabo skulle ha pinnar/isbitar/vadsomhelst att bita på.

Annars idag så har vi varit ute och lekt i snön. Gav mig ut på en redig promenad till Rödås(inte riktiga rödås men till andra backen ) med julie på bobben och oplogad väg, det blev en redig promenad jobbigt som få. Det finns en liten nackdel med overall man ventilerar lite dåligt i den.. Men det är ju typ den nackdel som finns med min Fristads overall(egentligen så är den väl inte riktigt min utan min fars med det är ju jag som använder den mest) och att det inte finns snölås vid fötterna.

NU BASS!

Beneath a Steel Sky, Foster: It's WHEEZING and BANGING... Like an asthmatic DINOSAUR in the MATING season.

i call shenanigans!

Jasså du! ännu en dag i vackra sjulsmark oj oj oj fy fan vad det har blåst idag vinden har riktigt piskat mitt ansikte fast jag har ju en massa skägg så det är ju lungt. det är ju värre för julie som slickar sig om läpparna hela tiden. hon har det riktigt kallt om ansiktet. men men det kan ju ta ett tag innan man förstår att man inte ska slicka sig om munnen när man tex har munsår.

Idag så har vi varit ute jag och julie båda i overall(det är helt klart hur underskattad overall är, det är ju bäst! man må ju se ut som ett fån(och se ut som ett fån gör ju de flesta på vintern, iaf de som kommer från finland) men alltså man kan ju toka runt i snön hur mycket som helt utan att det kommer in nå snö). julie har börjat att åka skidor och det går riktigt bra för att vara andra gången hon provar. vi har även hunnit åka lite bob, eller ja julie åkte jag drog.

Igår så tog vi och gjorde färdigt pepparkakshuset, som ni minns från ett av mina tidigare inlägg så blev jag inte riktigt nöjd med glasyren så det fixades till vi satte även ditt en massa non stop.
 
 
 
Så nu är det en helvetisk massa glasyr på huset, köpte en såndär liten tub med glasyr och det var lättare än att vispa ihop egen (dock så var det lite problem med tuben då man typ behövde trycka som satan för att det skulle komma något. men ja då var det ju bara att klippa ett större hål, och då fick man ju lite större sträng och det hela gick lite fortare) (ni kan se orginal glasyren i ett ringlande mösster på taket). ni ser så har vi även använt oss av massa fog och det är ju viktigt så huset står stadigt man skulle ju kunna göra som viktor (http://schmatblogg.blogspot.com/2008/11/pepparkakor.html) och använda sig av lite fog men pppft.

i julens anda om än att jag är lite tidig så gjorde vi knäck idag, eller ja det var mest jag som gjorde knäck då den härliga massan är lite farlig att handskas med då det blir jävligt varmt.
De blev helt okej mina knäck, kanske lite skarpa men bättre det än att man inte får loss dem ur papperet.
Har inga bilder på knäcken bara en bild från själva bakningen
 
Här har vi alltså 2 dl socker, 2 dl sirap och 2 dl grädde vad mer behöver man i livet :P.

Imorn så tänkte jag göra julkola.



Nu börjar det bli dags att sussa då julie har en tendens att stiga upp väldigt tidigt.

WOHO!


det är lite roligt. hur man associerar till vissa saker eller hur man nu ska säga.
men typ som att när jag lyssnar på
Guano Apes, Big in japan: Så tänker jag på Jenningsskolan och alla Counter Strike lir man har haft.
Guttermouth, Pee in the shower: Det där spelet som var typ en dålig kopia av Destrucion Derby, som jag satt och              spelade i timmar på min bärbara uppe på mitt rum.
Looptroop, Zombies: Jag tänker på lägenheten där min bror bodde förut eller rättare sagt trappuppgången till den lägenheten.
Kraftwerk, Hall of Mirrors: Som föralltid är förknippad med självmordstankar och mannes vardagsrum.
Tiger Army, Power of Moonlight: Är en mörk parkering utanför Robertsfors sjukhem då löven just har börjat att falla. 
Cypress Hill, Tequila Sunrise: HAHAHAH Scouterna

musik är ju bara en grej, en stor grej. men det finns ju mer!
vad går att koppla till vad?


ooh well undra vad man ska göra nu då, kanske lite starre. eller kanske lite beneath kanske båda.
det blir en vecka hemma med julie nu, ska försöka ta oss in till stan så vi kan träffa tjejen, samt fara och bada även kanske lite ridning. borde kanske försöka fixa lite presenter och sånt också men jag är ju bäst på sånt så det ska nog lösa sig. kanske borde starta eget och på heltid tipsa folk om vad de ska köpa i present till folk.
varför hänger sig mitt fallout lite nu och då.. ytterst irriterande.


arbetslös

ny vecka nya möjligeter
and tons of work to söka

ska träffa folk imorn från rekryteringsenheten som det så fint heter så jag kan få börja jobba
extra inom äldreomsorgen låter fint det kanske blir lite bagis iaf.
på fredag blir det att träffa nån från något bemanningsföretag(hörde inte vad han sa när vi pratades vid på telefon, men jag fick en väldigt bra vägbeskrivning över vart jag ska)

det har varit lan i helgen med lite spel coh så.
har börjat lira beneath a steel sky nu på linneas dator

god natt

pumkin rod

L(i sömnen): Ska vi gå i synagoga på tisdag?
A(vaken): Nja jag vet inte riktigt, ska vi inte gå imorn
L: Vad är det för dag imorn?
A: Fredag
L: Ja det skulle vi ju kunna
A: Ok men vi ska inte ut på krogen då
L: Nä jag ska till tandläkaren då.
A: Jaha vad ska du göra där?
L: Se på film

Oj nu är det världens prat på g. Jag önskar att jag också kunde få prata i sömnen någon gång.

Har varit en ytterst givande dag idag. synd bara att jag inte riktigt har gjort det jag borde ha gjort.. typ sökt jobb men det hinns nog med imorn. eller som majoren sa -du är ju duktig anders du hittar snart ett jobb.
jojo men synd bara att man ägnar sig åt.. typ... fallout 3 istället.. jävla spel burn in hell.
har även haft det jobbigt i köket idag saker har blivit brända och det har använts på tok förmycket mjöl till pannkakssmet(alltså verkligen typ mer mjöl än allting annat.) har ju dock satt in min nya hdd och det var ju bra, dock så insåg jag ju att jag hade slarvat bort sata-sladdarna och det var ju mindre bra, men då finns det ju microshop.

Har kommit igång med att repa med bandet väldigt bra! snart är man väl hes på regular basis igen och det är ju skönt att veta det iaf.

nu blir det att sova nalta



  


helg och arbetslöshet

Helgen innefattade en massa saker klungan, pepparkakshus och bilfärd

det var väldigt tråkigt väder så istället för att vara ute så bakade jag och julie en massa pepparkakor på lördag samt så gjorde vi ett pepparkakshus på söndag vi fick ju lite hjälp av linnea iaf och det var ju bra, för det blev ju ett hus till slut vi fogade en massa och så stod det fina huset. under kvällen var det tänkt att jag skulle göra garnityren men ja råkade blanda lite lite med sånt där vitt puder tjafs som jag jämt glömmer bort vad det heter.. så det liknade mest sperma när jag applicerade det på huset, så jag ska försöka fixa nästa helg istället. har inga bilder just nu men det ska komma upp när det är färdigt

bilfärden gick i klungans tecken till bygdsiljum och åkte karusell(fan vilken fart det är på den där grejen) inte för att de åkte karusell i klungan men ja de var ju i bydgsiljum.

måndagen spenderades på folkuni där vi hade en dag med en kille som hett Per som berättade om hur man på bästa sätt skulle söka jobb.. väldigt intressant måste jag säga. en väldigt rolig dag med en väldigt bra föreläsare.

har nu varit arbetslös i en vecka och en dag. kassakorten ligger framför mig redo att fyllas i.

sitter och lyssnar på blood for blood. börjar tänka på vars min blood for blood t-shirt har tagit vägen .

Långben, Pösmage och Skarpöga

Det är tråkigt nu. Mest i allmänhet.. men mycket för att det börjar bli så kallt att man inte kan vara ute och göra så mycket saker, är väldigt ofta ute med julie och leker men nu när det börjar frysa på så ja det finns helt enkelt inte lika mycket att göra längtar som fasen tills vintern kommer så vi kan börja åka bob och allt sånt och i år kanske julie kan börja lära sig att åka skridskor och skidor, självklart med far sin på vid hennes sida (som är en mästare på vintersaker.)
längtar tills jag själv får börja åka snowboard och skridskor. längtar tills jag får ett jobb :P

Rubriken kommer från en bok som jag har läst för dottern, den handlar om en prins som ger sig ut i världen för att rädda en prinsessa och då stöter han på tre snubbar. Pösmage måste ju vara den bästa han kan ja.. pösa ut sig och bli hur stor som helst. Vid ett tillfälle i boken så dricker han ett helt hav. Det är lite roligt alla barnböcker som finns för de handlar ju oftast om helt fucked up saker (eller ja prinsar och prinsessor) och förmodligen så kommer de flesta böckerna från Polen.

Jag måste bara säga FALLOUT 3 AAAH!
ska nog tatuera fallout loggan.. precis under min beneath a steel sky-logga tatuering som jag också ska skaffa :P



imorn blir det klungan det blir nog roligt!


kodnamn: Smällare, arbetslös dag 2

Ska försöka återskapa det inlägg som jag egentligen hade tänkt skriva igår men som pga klantighet försvann.

Slog just på just på Sten & Stalin med Feta Gubbar, man minns ju den goda tiden back in the day när man satt och lyssnade på Spraydio som värst i datasalen på JSK. Jag önskade samma låtar hela tiden det var typ denna och Pang på pungen med TKU. (detta är inte från orginalinlägget).

iaf det var väl inte riktigt tänkt att det skulle blir smallare.. men vad gör man. det hela kommer från M.A.S.K där det fanns en snubbe som kallades Firecracker.. översätter man detta till svenska (som var den version som jag såg när jag var liten, M.A.S.K är då en tencknad serie om några snubbar som spöar skiten ur några andra onda snubbar) så får man smällare. det finns en dator som snackar massa skit och det låter så fränt när den säger KODNAMN: SMÄLLARE!.

introt till serien M.A.S.K det är väl typ bara jag och ett fåtal till som kommer ihåg den här skiten.. men bra var det.



det är alltså dag två av min arbetslöshet, sen att jag har varit utan jobb sen den 24 september är ju bara sweet.. nat.

steg upp idag, väldigt tacksam över att tjejen hade ställt om väckarklockan till kl 8 istället för att ha den på 7.15 och sen köra snooze till 8.30. problemet med snooze perioden var ju bara att det var jag som vaknade hela tiden och fick stänga av väckarklockan samtidigt som linnea sussade vidare. så ja det var ju skönt att få sova till 8.

just innan jag tänkte traska hem till mig så tänkte jag att det kanske gick någont bra på discovery det går ju alltid typ world best tanks och sånt skit på mornarna. mycket riktigt så gick worlds 10 best tanks eller nå sånt, det jag inte förstår är hur det på  ett tidigare sånt program kunde komma två svenska pansarvagnar i toppen och på denna lista ingen. ooh well jag hann ju lira lite heroes 2.

kom hem till mig och började trixa och fixa lite med datorn.
ska även och träffa nå folk från rekryteringsenheten 18 nov 10.15 (10.15!!! hur hade de tänkt att jag ska komma ihåg det.)
måste verkligen försöka fixa mig en kalender. nu kör jag endast på min arbetslöshetslogg.txt och det dokumentet uppdateras inte så ofta.

wow snart lunch då får det bli lite denniskorv! m-m-m och Generation Kill! alexander skarsgård m-m-m


kodnamn: Smällare

Ja då sitter man här med en redig blogg.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0