i call shenanigans!

Jasså du! ännu en dag i vackra sjulsmark oj oj oj fy fan vad det har blåst idag vinden har riktigt piskat mitt ansikte fast jag har ju en massa skägg så det är ju lungt. det är ju värre för julie som slickar sig om läpparna hela tiden. hon har det riktigt kallt om ansiktet. men men det kan ju ta ett tag innan man förstår att man inte ska slicka sig om munnen när man tex har munsår.

Idag så har vi varit ute jag och julie båda i overall(det är helt klart hur underskattad overall är, det är ju bäst! man må ju se ut som ett fån(och se ut som ett fån gör ju de flesta på vintern, iaf de som kommer från finland) men alltså man kan ju toka runt i snön hur mycket som helt utan att det kommer in nå snö). julie har börjat att åka skidor och det går riktigt bra för att vara andra gången hon provar. vi har även hunnit åka lite bob, eller ja julie åkte jag drog.

Igår så tog vi och gjorde färdigt pepparkakshuset, som ni minns från ett av mina tidigare inlägg så blev jag inte riktigt nöjd med glasyren så det fixades till vi satte även ditt en massa non stop.
 
 
 
Så nu är det en helvetisk massa glasyr på huset, köpte en såndär liten tub med glasyr och det var lättare än att vispa ihop egen (dock så var det lite problem med tuben då man typ behövde trycka som satan för att det skulle komma något. men ja då var det ju bara att klippa ett större hål, och då fick man ju lite större sträng och det hela gick lite fortare) (ni kan se orginal glasyren i ett ringlande mösster på taket). ni ser så har vi även använt oss av massa fog och det är ju viktigt så huset står stadigt man skulle ju kunna göra som viktor (http://schmatblogg.blogspot.com/2008/11/pepparkakor.html) och använda sig av lite fog men pppft.

i julens anda om än att jag är lite tidig så gjorde vi knäck idag, eller ja det var mest jag som gjorde knäck då den härliga massan är lite farlig att handskas med då det blir jävligt varmt.
De blev helt okej mina knäck, kanske lite skarpa men bättre det än att man inte får loss dem ur papperet.
Har inga bilder på knäcken bara en bild från själva bakningen
 
Här har vi alltså 2 dl socker, 2 dl sirap och 2 dl grädde vad mer behöver man i livet :P.

Imorn så tänkte jag göra julkola.



Nu börjar det bli dags att sussa då julie har en tendens att stiga upp väldigt tidigt.

Kommentarer
Postat av: linnea

naw baby vad fint huset blev. dock väldigt snålt med nonstop.. åt du upp resten eller?

2008-11-24 @ 00:08:13
URL: http://doleron.blogg.se/
Postat av: Anders

snålt med nonstop? huset är ju "estetisktiskt" fulländat. åå ja vi åt upp resten :)

2008-11-24 @ 09:52:45
URL: http://smallare.blogg.se/
Postat av: Viktor J

Heh, good job. Appropå overall, jag tänkte på det här om dagen. Kanske skulle tjacka en bävernylonare i vuxenstorlek. Vore inte helt fel att glida runt i Stockholm med en fräsch overall. Kanske kan börja sälja overaller, kalla dem Canada Beaver (roflmao) och ta 15000:-/st. Kommer sälja som smör i snöstorm.

2008-11-24 @ 20:51:31
URL: http://schmatblogg.blogspot.com/
Postat av: Anders

haha ja men exakt, men det är ju bara att få nån kändis att börja bära overall och du är ju säkert granne med typ peter harrison så är saken biff.. fast.. ja han kanske inte är den första man vill se i overall.. åveråll

2008-11-25 @ 14:56:12
URL: http://smallare.blogg.se/
Postat av: Julia

pepparkakshus? och knäck? redan? :D Gottit!

Fint huset blev ^^

2008-11-25 @ 15:11:45
URL: http://juliaalindblad.blogg.se/
Postat av: mary

men alltså...tror hon att hon blir varmare i ansiktet av att slicka sig om läpparna?

du kanske skulle köpa ett lösskägg åt henne i julklapp annars;P

2008-11-27 @ 23:56:07
URL: http://karinmarialovise.blogg.se/
Postat av: anders

mary: jag vete fasen alltså, det är ju så med barn det bara sicklas överallt.

2008-11-28 @ 09:16:07
URL: http://smallare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0